23948sdkhjf

4.200 km elektriske luftledninger er væk

Torsdag den 4. december falder den sidste luftledning i Dong Energy’s lavspændingsnet. Den hænger i Haveforeningen Nordre Vang i Kastrup.
Fra København til Rom og tilbage igen. Så langt strækker det ledningsnet sig, som Dong Energy har fjernet i Nordsjælland og Storkøbenhavn. Cirka 4.200 km luftledninger er væk. Tusindevis af master er gravet op og kørt væk fra villakvarterer og veje. Og tusindevis af kilometer kabel er gravet ned for at skabe en endnu større forsyningssikkerhed. Dong Energy afslutter i dag, torsdag den 4. december, et af de største infrastrukturprojekter i Danmark. Det sker i Haveforeningen Nordre Vang i Kastrup.

- Planlægningen af vores kabellægning startede helt tilbage i år 2000 efter, at Danmark blev ramt af den store orkan i slutningen af december 1999. Nu er vi færdige, og det glæder mig, at forbrugerne i vores netområde ikke længere behøver frygte store strømafbrydelser, når naturen viser tænder og får træer til at vælte ned over elmaster og -ledninger. Det undgår vi, når elkablerne er ligger godt begravet i jorden, konstaterer Anders Vikkelsø, Vice President i DONG Energy.

Fakta
  • Der er gravet 4.900 km render til 8.000 km kabler
  • 4.200 km luftledning cirka 120.000 master er fjernet
  • 56.700 nye kabelskabe er sat op
  • Kabellægningen har været delt op i 275 projekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079