23948sdkhjf

Vattenfall knækker koden med sure naboer

Ny strategi om opkøb og nedrivning af naboejendomme til vindmølleparker skal sikre Vattenfall land-vind-tronen i Danmark.
Energiselskabet Vattenfall vil være størst på landvind i Danmark og nu ser det ud til at man har knækket koden med sure naboer til de kommende vindmølleparker, skriver dagbladet Børsen.

Mette Korsager, der er ansvarlig for opsætningen af landmøller for Vattenfall i Danmark, fortæller, at man senest har købt det meste af en nordjysk landsby for at få plads til en vindmøllepark. Det drejer sig om landsbyen Kølby.

- Vi gør det, fordi det får en stribe hensyn til at gå op. Vi løser problemet med usælgelige ejendomme i udkantsområderne, vi løser problemet med kritiske naboer til vindmøllerne, og så gør vi det lettere at få aftaler om opsætning af vindmøller igennem hos kommunerne, fordi vi går ind og hjælper dem med udvikling af de udsatte områder, siger Mette Korsager.

Når naboejendommene er opkøbt, rives de ned for at få plads til vindmøllerne, og ifølge Mette Korsager er det et led i strategien om at opsætte 250 MW møller på dansk grund i årene i 2018-2019.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11