23948sdkhjf

Dansk debut på Strømmens Dag på fredag

På fredag den 23. januar markerer vi for første gang Strømmens Dag i hele Norden. Den danske energisektor er glad for at give elektriciteten sin egen dag, som vil blive brugt til at sætte fokus på behovet for en stærk nordisk elsektor.
- Siden slutningen af 90’erne har vi i Norden haft et fælles elmarked og et godt forbundet elnet på tværs af landegrænserne. Derfor er vi et område i Skandinavien, som resten af verden skeler til, når det kommer til elektricitet. Det er vi stolte af i den skandinaviske energibranche, og det skal vi selvfølgelig bruge til noget klogt, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Netop i denne tid arbejder Europa på at skabe et sammenhængende europæisk elmarked, der ligner det skandinaviske. En udvikling som Lars Aagaard mener, at den nordiske elbranche skal benytte til at gå i front, når det kommer til vedvarende energi og samhandel.

- Vores tradition for at handle el med hinanden heroppe i Norden gør, at vi bruger de billigste ressourcer først samtidig med, at vi hjælper hinanden med at sikre en høj forsyningssikkerhed. Og vigtigst af alt: Vi har leveret milliardgevinster for vores elkunder i Norden. Det er fornuftig energipolitik i praksis, og det vil andre lande gerne lære noget om, siger Lars Aagaard.

Lars Aagaard vil på Strømmens Dag fredag løfte sløret for, hvilke konkrete visioner Dansk Energi og de nordiske energiorganisationer har for fremtidens elsektor i Norden.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078