23948sdkhjf

Skuldelev klar til solvarme og flere forbrugere

Hos Skuldelev Energiselskab har man netop taget første spadestik til et 3750 kvadratmeter stort solvarmeanlæg, der skal være med til at gøre varmen grønnere og øge antallet af forbrugere.
Solenergianlægget skal dække 90 procent af den varme, der bruges i sommermånederne, fortæller bestyrelsesformand Niels Jørgen Pedersen til Energy Supply.

Anlægget bliver på 3.750 kvadratmeter og etableres på et en hektar stort areal.

På Varmens Dag hjalp byens borgere med at tage første spadestik til anlægget, selvom Skuldelev Energiselskab ligesom i tv-køkkenet havde snydt en smule.

- Vi har etableret akkumuleringstanken, det gjorde vi sidste år, og teknikhuset er bygget ,og her er vi ved at sætte tanke og vekslere ind. Om fjorten dage begynder vi så at grave rørene til solfangerne ned. Til marts stikkes spyddene i jorden og så begynder vi at sætte solfangerne op, fortæller Niels Jørgen Pedersen.

Hvornår anlægget vil være klar til produktion, tør han ikke udtale sig præcist om, men engang i april-maj-måned: Så har jeg ikke sagt for meget, griner han.

Solfangerne kommer fra Averhoff og her har man bare ventet på den endelige godkendelse fra Byrådet. Den kom onsdag aften i sidste uge, da et enstemmigt byråd i Frederikssund Kommune vedtog både lokalplan, kommuneplantillæg og selve projektet.

Skuldelev Energiselskab har for øjeblikket 270 forbrugere tilknyttet.

- Jeg forventer dog, at der snart kommer flere til. Vi havde et utroligt vellykket åbent hus på varmens dag og der er stadig en 40-50 mulige kunder tilbage i byen, siger Niels Jørgen Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078