Lovtolkning bremser kommunale solceller
Tolkning af elforsyningsloven gør solceller urentable. Etablering af solcelleanlæg til et trecifret millionbeløb på kommunale tage er sat i permanent bero.
Adskillige danske kommuner har set planlagt solcelleanlæg på mindst 10 MW bremset. Energistyrelsens fortolkning af elforsyningsloven får skylden.
Økonomien i solcelleprojekterne bliver ødelagt af, at styrelsens betragter kommuners el-producerende solcelleanlæg som elværk. Derfor skal de udskilles i eget selskab, som sælger den producerede strøm tilbage til den skole, hal eller hvor de nu er sat op. Dermed kommer der udgifter på den kommunale institutions ellers egenproducerede solcellestrøm.
Stopper solceller til 220 mio. kr.
Alene i Aarhus Kommune har man så godt som opgivet planer om 11,5 MW solcelleanlæg til små 220 mio. kr.
- Med de nuværende regler hænger solcelle-businesscasen ikke sammen - selv set med en lang tidshorisont. Så vi må aflyse projekterne. Vi kan jo ikke bruge borgernes penge på noget, der giver underskud, siger projektchef Karen Margrethe Høj Madsen fra Aarhus Kommune til ing.dk.
Resultatet er ud over mindre solcellestrøm, at den østjyske kommune også sænket ambitionerne om at reducere CO2-udslippet fra de kommunale bygninger fra 40 til 30 procent.
Original artikel: http://ing.dk/artikel/kommunernes-millio...