23948sdkhjf

Hofor går efter 85 MW fjernkøling

Hofor Fjernkøling scorer Gazelle-hattrick, udvider kapaciteten og går nu efter 85 MW fjernkølingsaftaler frem mod 2020.
Kold luft til københavnske ejendomme er en god forretning. Hofor Fjernkøling A/S har leveret så godt et regnskab i 2014, at selskabet er blandt de hurtigst voksende virksomheder i Danmark. Det udløser for tredje år i træk Børsens Gazellepris.

Faktisk har kundetilgangen i 2014 udfordret kapaciteten på Hofors to kølecentraler i henholdsvis Adelgade og Tietgensgade i København så meget, at man i øjeblikket er ved at udvide kapaciteten på centralen i Adelgade med 9 MW. Et arbejde der står færdigt i marts 2016.

- Vi udvider primært for at i mødekomme de nye kunder, som er kommet til i år. Vi driver nemlig forretning sådan lidt bagvendt. Når kunderne er koblet til vores forsyningsnet, så udbygger vi kølekapaciteten, fortæller chef for fjernkøling hos Hofor, Henrik Lorentsen Bøgeskov.

- Det betyder at vi minimere risikoen ved at installere for meget kapacitet, der ikke bliver brugt, forklarer han.

Fjernkølings-ambition
Gazellen er i hus, men det er ikke her Hofors ambition ligger.

- Vi havde oprindeligt en plan frem mod 2015, hvor vi skulle have 50 MW køleaftaler i hus. Og det er vi tæt på. Vi forventer at nå det inden årsskiftet. Nu har vi så en ny plan frem mod 2020, der hedder fra 50 MW til 85 MW, fortæller Henrik Lorentsen Bøgeskov.

En storstilet plan, der udover udvidelsen i det allerede eksisterende fjernkølingsområde, også inkluderer nye områder som Ørested og Sydhavn. Det er også en dyr plan.

- Det er investeringer for et trecifret millionbeløb. Hvor stort det bliver, afhænger af hvor tæt kunderne er på det eksisterende ledningsnet. Vi vil for eksempel være nødt til at etablere en ny kølecentral, hvis kunder fra det sydlige af sydhavnen hopper på. Og så bliver investeringsbeløbet jo et andet, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Fjernkøling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125