23948sdkhjf

Østkraft trimmer sig til Ecogrid 2.0

Systemerne opgraderes til næste etape af Ecogrid. Over de næste 3,5 år skal der fokuseres på interoperabilitet og også testes prototypeudstyr.
Med godt 20 mio. kroner i ryggen kaster Østkraft sig ud i endnu en etape af Ecogrid. Nærmere betegnet Ecogrid 2.0, der skal køre fra januar 2016 til juni 2019.

Selvom vi har passeret projektets startdag, så er man ikke gået helt i gang endnu. Der er lige en hel del, der skal være på plads, før der tages hul på de næste 3,5 år i Ecogrid’s tegn.

- Projektet er stadig i sin vorden. I løbet af februar skal vi afholde en masse arbejdsmøder, hvor vi skal beslutte, hvad der skal sættes ind i projektet af nyt udstyr. For eksempel kommer IBM med nogle nye prototyper, som skal testes, fortæller projektleder Maja Bendtsen til Energy Supply.

Helt konkret er elektrikerne sat i gang med at gøre klar til Ecogrid 2.0.

- Vi er ved at opgradere de systemer, som vi fik installeret i det forrige projekt, blandt andet har Siemens lavet om på deres platform, så her skal systemet lige tilpasses. Samtidig trimmer vi systemet for de udfordringer vi afdækkede i de første fire år, fortæller projektleder Maja Bendtsen hos Østkraft.

Interoperabilitet
I første etape af projektet, Ecogrid EU, testede 2.000 bornholmske husstande nye muligheder for at styre deres elforbrug. I næste etaper fortsætter de 1.000 husstande, der ellerede under Ecogrid EU fik installeret automatiseringsudstyr.

- Vi skal arbejde med en masse forskellige dele i projektet. Interoperabilitet er et af dem. I det forhenværende projekt var det sådan, at Siemens styrede Siemens-komponenterne, og IBM styrede IBM-komponenterne. Nu vil vi gerne at systemerne opererer uafhængigt af leverandør, fortæller Maja Bendtsen og tilføjer:

- Derudover skal vi se på flaskehalse i elnettet og spændingskvalitet, IBM skal teste prototype-udstyr og Insero replicere demonstrationen på deres varmepumpeplatform.

Sværhedsgraden øges
Maja Bendtsen forventer, at Ecogrid for alvor starter op til fyringssæsonen i efteråret 2016, men der køres ikke for fuld skrue med det samme.

- Vi bygger det op i etaper. Det betyder at vi ikke kaster os ud i at kigge på intereoperabilitet, test af prototyper og flaskehalse på én gang. Vi bygger det progressivt op, og så øger vi sværhedsgraden hvert år, fortæller Maja Bendtsen.

Når projektet er slut i juni 2019 forventer Maja Bendtsen, at der ikke er langt til målstregen.

- Der forventer vi, at man er et til to år fra at gøre fleksibelt elforbrug kommercielt tilgængeligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094