23948sdkhjf

Biomassekraftværk færdigt før tid

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor færdiggør det 1,4 milliarder kroner dyre biomassefyrede kraftværk Brigg Renewable Energy Plant i England forud for tidsplanen.
I 2013 dannede Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC), Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og PensionDanmark joint venturet BWSC Ltd. (BPCL), for at bygge, eje og drive biomassefyrede kraftværker i Nord - og Vesteuropa, samt Nordamerika.

Joint venturets første biomassefyrede kraftværk, det 40 MW store halmfyrede kraftværk Brigg Renewable Energy Plant (Brigg), som blev påbegyndt i august 2013, er nu færdiggjort.

Overleveringen af kraftværket til ejerne fandt sted den 21. januar 2016 efter en byggeperiode på små 27 måneder, mere end 3 måneder forud for tidsplanen og inden for det aftalte investeringsbudget på 1,4 mia. kr.

Brigg, som ligger i Lincolnshire i den østlige del af England, er baseret på dansk biomasse-energiteknologi leveret af BWSC under en såkaldt turn key EPC-kontrakt, hvor BWSC leverer et nøglefærdigt kraftværk. BWSC står også for drift og vedligeholdelse af kraftværket under en 15-årig O&M kontrakt.

- Færdiggørelsen af Brigg kraftværket er et stort skridt for BWSC, da det eksemplificerer synergierne fra et tæt samarbejde mellem finansielle og industrielle aktører i energisektoren. Derudover passer projektet godt ind i BWSC’s strategi om at øge vores aktiviteter inden for finansiering af og investeringer i kraftværker for at styrke vores konkurrenceevne. Samarbejdet med CIP og PensionDanmark har styrket BWSC’s position som en markedsleder inden for konstruktion, drift og ejerskab af decentraliserede biomassekraftværker, og vi ser frem til at fortsætte det frugtbare partnerskab, siger Anders Heine Jensen, administrerende direktør, BWSC.

Brigg ejes af fonden Copenhagen Infrastructure I K/S, som har PensionDanmark som eneste investor, sammen med BWSC.

Fakta om Brigg
Brigg Renewable Energy Plant (Brigg) anvender primært halm som brændsel og har en kapacitet på 40 MW, hvilket svarer til det samlede forbrug hos 70.000 husstande og en estimeret årlig reduktion i CO2 udledningen på 300.000 tons.

Kraftværket forbruger 250.000 tons halm om året, som leveres af landmænd fra lokalsamfundet.

Kraftværkets kedel er blevet leveret af den danske teknologivirksomhed BWE.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063