23948sdkhjf

PensionDanmark klar med havmøllepark for milliarder

Der er nu grønt lys til opførelsen af den 18,5 milliarder kroner store off-shore vindmøllepark Beatrice i Skotland. PensionDanmark skyder milliarder i projektet.
Den britiske off-shore vindmøllepark Beatrice, som PensionDanmark er investor i via fondene Copenhagen Infrastructure I og II, er nu klar til opførelse.

Ejerne - Copenhagen Infrastructure Partners (35 pct.), SSE (40 pct.) og SDIC Power (25 pct.) - har netop nået financial close.

Dagens beslutning betyder, at arbejdet med opførelsen af vindmølleparken nu kan gå i gang. Således begynder arbejdet i drifts- og vedligeholdelsesfaciliteten i år, og det samme gør transmissionsarbejdet. Selve offshore-konstruktionen går i gang i 2017. Vindmølleparken forventes at være i fuld drift i 2019.

PensionDanmark har investeret i Beatrice via fondene Copenhagen Infrastructure I og II. PensionDanmarks samlede investering i projektet forventes at blive omkring 2,8 mia. kr. fordelt på ca. 2 mia. kr. via Copenhagen Infrastructure I og ca. 0,8 mia. kr. via Copenhagen Infrastructure II.

- Investeringen i Beatrice er PensionDanmarks første i en britisk off-shore vindmøllepark og vil give vores medlemmer attraktive stabile afkast i en lang årrække. Samtidig bidrager vi til den grønne omstilling og til dansk eksport og beskæftigelse, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Vindmølleparken, beliggende i Outer Moray Firth, Skotland, vil bestå af 84 vindmøller og vil med sine 588MW kunne producere strøm til ca. 450.000 husstande.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093