23948sdkhjf

Udenlandsk interesse for danske solcelle-carporte

Tesla i London, Ecopark i Aarhus og Mercedes i Hamborg.

Det er blot nogle af de steder, hvor man har rejst århusianske Bluetop Solar Parkings solcellecarporte.

I London har Bluetop Solar Parking leveret carporte i forbindelse med Teslas indtog i England i 2014. Mercedes Benz Werke i Hamborg har fået sig en test- og udstillingsmodel. Herhjemme har Ecopark Århus også opført solcelle-carporte. Det er dog mest udlandet, der trækker.

- Vi har hidtil kun haft én leverance af vores nye system til erhverv herhjemme. Vi har mest arbejdet med eksport, og vi mærker stor interesse fra udlandet. Ved messer i London og München har vi fået rigtig mange henvendelser, fortæller direktør Ole Gregersen.

Systemet består af carport-moduler, der hver kan huse fire til tolv biler, og har op til 24 KW solcellepaneler som tagflade. Hver enhed har et spænd på op til 15 meter og leveres i samlesæt. Så det er målrettet erhvervsvirksomheder med stort elforbrug.

Produceres i Danmark
Der er indgået en eksklusiv samarbejdsaftale med Ib Andresen Industri om produktion af basiskomponenterne til den ny type carport.

- Ståldelene fremstilles ved Ib Andresen Industri. En række andre dele kommer fra andre underleverandører. Samling sker på byggepladsen, forklarer Ole Gregersen og tilføjer:

- Vi leverer et komplet byggesæt, helt ned til den mindste skrue, og så har vi lavet en vejledning til, hvordan det samles.

Sol over Japan
Og det er netop sådanne samlesæt Bluetop Solar Parking har sendt til Japan. Her skal der rejses i alt fire af de store carporte i byen Amagasaki.

- Anlægget i Japan skal opstilles hos et byggefirma, som vil anvende carportene til sin vognpark. Det er ved at blive stillet op netop nu, fortæller Ole Gregersen.

Carportene er sendt til Japan i en container, hvorefter de samles af en entreprenør på byggepladsen.

Ikke kun Japan
Anvendelsen af solceller vokser kraftigt globalt. I øjeblikket er der interesse fra især Japan, Tyskland, England og Mellemøsten.

- Vi har især forventninger til samarbejdsaftaler med to af branchens største solcelleentreprenører, henholdsvis Enerparc i Tyskland og Solar Century i England. De vil bruge vores system til færdige entreprise til deres kunder. Vi vil også gerne arbejde mere med det skandinaviske marked, hidtil har det knebet med kapaciteten, fortæller Ole Gregersen, der p.t. leder efter en international salgschef.

I 2015 landede Bluetop Solar Parking et bruttoresultat på 637.099 kr., mens overskuddet blev på 83.648 kr. Det forventes forbedret i indeværende regnskabsår.

- Vi vokser og forventer igen i år et positivt og forbedret resultat på trods af megen udvikling. Det skyldes til dels produktion af andre typer overdækninger, slutter Ole Gregersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094