23948sdkhjf

Så er fliskedlen på plads i Hasle

Tilbage i maj måned besluttede Bornholms Energi & Forsyning at lade udbuddet om opførelsen af Hasle Varmeværks ombygning og tilbygning gå om, da man kun havde fået ét tilbud og det i den alt for dyre ende.

Som sagt så gjort -  og nu har man altså netop afholdt rejsegilde på byggeriet, der opføres af Scan Constructions fra Ebeltoft, mens kedelanlægget leveres af Euro Therm A/S fra Tranbjerg.

 Til Euro Therm-opgaven hos Hasle Varmeværk hører også installering af en række boosterstationer. En opgave, der omfatter levering af design, opsvejsning og bestykning af rør-sæt samt El og SRO for hele distributionsnettet.

Boosterstationerne installeres i forbindelse med udbygningen af distributionsnettet til byerne Rutsker, Olsker, Allinge, Sandvig, Tejn og Klemensker.

Kedlen er på plads

Arbejdet med at udvide varmeværket i Hasle er altså i fuld gang:  

Den nye træfliskedel samt andre store maskinelementer er sat på plads i den eksisterende hal på Varmeværket i Hasle. Samtidig er opførelsen af en tilbygning til nyt flislager i fuld gang. 

- Det er en stor udvidelse af varmeværket, som vi forventer klar til at levere varme til en stor del af Bornholm - fra Nyker over Sorthat/Muleby til Hasle og Klemensker samt hele det nye fjernvarme område på Nordlandet - i marts 2017, siger Rasmus Sielemann Christensen, der er direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

 Ny og renere løsning

En af de særlige udvidelser på varmeværket er en ny og effektiv træfliskedel. Den er bl.a. forsynet med et elektrofilter, der gør det muligt at rense røgen for partikler.

 - I udvidelsen af varmeværket i Hasle anvender vi allernyeste teknologi inden for varmeproduktion, hvilket er helt i tråd med vores bestræbelser på at blive CO2-neutrale, forklarer Tina Wester Dam, der er projektleder på udvidelsen.

Opførelsen af det nye flisvarmeværk samt den nyligt anlagte transmissionsledning til Klemensker betyder, at Klemensker Varmeværk som er ved at være udslidt kan lukkes ned. Fremover vil dette varmeværk fungere som reservekapacitet.

 Bornholms Energi & Forsyning investerer ca. 53 millioner kroner i projektet, der omfatter kedelanlæg, bygning, pumpestationer m.m. 

Fakta om fliskedlen

• Anlægget kan levere en samlet effekt på i alt 15,4 MW

• Flislageret har en kapacitet på 2.000 m³ flis, bornholmsk produceret fra lokale leverandører.

• Anlægget anvender ca. 15.000 tons flis årligt samt 2.500 tons halm, da den effekt, der er behov for i sommermånederne kan opnås med den eksisterende, mindre halmkedel.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.119