23948sdkhjf

Danske miljøløsninger lokker udlændinge på Energisafari

Der er så mange unikke miljøløsninger i Danmark, at udlændinge tager på safari for se dem på nært hold. Det kan øge den danske eksport, håber folkene bag.
Et rådhus, der producerer mere energi, end det selv skal bruge og verdens største kommercielle biogasanlæg. Det skriver DR Midt & Vest.

Det er to eksempler på de mange energi-seværdigheder, som nygerrige, udenlandske erhvervsfolk og beslutningstagere kan besøge på energisafari.

Og der er international interesse: Blandt andre har klima- og energiministeren fra den tyske delstat Nordrhein-Westfalen været på en safari.

Energisafarierne bliver til i et samarbejde mellem virksomheder i Region Midtjylland og kommunerne Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Samsø, Skive og Århus.

De giver udenlandske delegationer en rundtur i en række virksomheder, der alle tilbyder noget særligt inden for miljøvenlighed.

Det er det første samarbejde om eksport af energi- og klimaløsninger uden for København. I forvejen er der en statslig satsning, der hedder State of Green i københavnsområdet.

- De har jo et problem med at nå ud til alle de virksomheder, som er rundt omkring i det vestlige Danmark, forklarer klimakoordinator i Skive Kommune, Karl Krogshede.

Derfor samarbejder jyske Energisafari og københavnske State of Green.

- Vi har vores styrke i høj faglighed her i området. I København har de viden om de politiske beslutninger om energi og miljø, fortæller klimakoordinator i Skive, Karl Krogshede.

Målet med energisafarierne er at fremme eksporten af danske miljø- og energiløsninger.

Almindelige turister med interesse for energi og miljø kan også komme på energisafarier. Her kan turen for eksempel gå til det økologiske Thise Mejeri og Fur Bryghus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094