23948sdkhjf

Fynske naturgaskunder sparer 10 millioner kroner årligt

Energitilsynet har i dag påbudt Statoil Gazelle Forsyning A/S at sænke priserne på naturgas til ca. 8000 fynske kunder. Det vil give en besparelse på ca. 1300 kroner årligt for en husstand med et gennemsnitligt forbrug. Prisen på naturgas skal reduceres med mindst 1 krone/m3, til ca. 8 kr./m3. Med prissænkningen kommer selskabets priser til at ligge på samme niveau som hos de øvrige forhandlere.
Statoil Gazelle Forsyning A/S er et forsyningspligtselskab, som leverer naturgas til fynske naturgasforbrugere, som ikke benytter det frie gasmarked. Statoil Gazelle Forsyning A/S er ejet af Naturgas Fyn og Statoil i forening. Naturgas Fyn er ejet af de fynske kommuner, og Statoil er ejet af den norske stat.

Selskabet har de højeste naturgaspriser på det danske marked. Energitilsynets undersøgelse af Statoil Gazelle Forsynings forhold har afsløret flere kritisable forhold:

  • Statoil Gazelle Forsyning har betalt for meget for gassen hos et andet selskab i koncernen, det betyder dyrere gas.
  • Koncernen har gennemført en kampagne for at få forsyningspligtkunderne til at flytte over til et andet selskab i koncernen, Statoil Gazelle.
  • Overflytningen er foregået i strid med naturgasforsyningsloven. Og overflytningen har medført højere priser for de tilbageblevne naturgaskunder.

Energitilsynet er en uafhængig myndighed, der fører tilsyn med monopolselskaberne i den danske energisektor. Så danske husholdninger og virksomheder kan få energi på rimelige vilkår og til rimelige og gennemsigtige priser.

Kilde: Energitilsynet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188