23948sdkhjf

Fornuftigt første kvartal for NRGi

Første kvartal 2009 bød på en omsætningsfremgang på over 20 procent og en stigning i resultatet før skat på 62 procent set i forhold til samme periode sidste år.
Omsætningen er steget fra 438,9 millioner kroner til 529,8 millioner kroner, og resultatet før skat er gået fra 24,9 millioner kroner til 40,4 millioner kroner, skriver NRGi i en pressemeddelelse.

- Det er naturligvis tilfredsstillende, at vi isoleret set har haft et bedre 1. kvartal i 2009, ikke mindst set i lyset af danskernes faldende elforbrug. Men der er stadig et stykke vej, før vi er på det niveau, hvor vi bør befinde os set i forhold til vores ambitioner og forventninger til fremtiden. Og så er finanskrisen stadig et emne, der påvirker hele Danmark heriblandt også NRGi, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

På investeringssiden har NRGi valgt at fortsætte investeringerne i blandt andet infrastruktur, hvor lønsomhed og udvikling er prioriteret frem for vækst. Af væsentlige nye tiltag kan nævnes den intelligente elmåler, som blandt andet giver mulighed for registrere energiforbruget time for time. Den nye elmåler bliver rullet ud til de første 20.000 forbrugere i løbet af 2009.

- NRGi’s aktiviteter i 2009 handler primært om udbygning af NRGi’s service, herunder intelligente elmålere, flere kommunikationsydelser, energirådgivning, som er med til at styrke kundernes økonomi og mindske deres energiforbrug. Vores forventninger er således stadig et højt investeringsniveau, siger Ulrik Kragh, bestyrelsesformand for NRGi a.m.b.a.

Forventningerne til årets resultat før skat i 2009 ligger i størrelsesorden 255-275 millioner kroner.

Kilde: NRGi / www.nrgi.dk

Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095