23948sdkhjf

Copenhagen Towers – nu med Nordeuropas største solcelleanlæg

Gaia Solar A/S står bag et solcelleanlæg, der i disse dage installeres på det nyopførte Ørestads byggeri Copenhagen Towers. Anlægget er det største af sin slags i Nordeuropa.
Inden klimatopmødet til december ventes det nye solcelleanlæg på Copenhagen Towers at producere de første kilowatt-timer. Det er Gaia Solar A/S, der har projekteret og produceret anlægget.

- Politikerne har netop nu en enestående mulighed for at fremme klimavenligt byggeri helt uden tilskudsordninger blot ved at tilrette tekniske begrænsninger for installation af solcelleanlæg på erhvervsbyggeri og ved at blive ved med at stille skrappe krav til grønt byggeri, siger adm. direktør i Gaia Solar Michael Stadi.

Anlægget på Copenhagen Towers består af 2.500 specialtilpassede solcellepaneler, der matcher den øvrige facade. Dermed vil byggeriet leve op til EU's krav til Green Buildings samt til de nye danske krav til klimavenligt byggeri.

Dong Energy er formidler af solcelleprojektet over for Sjælsøgruppen, som er bygherre. Gaia Solar A/S er toneangivende indenfor bygningsintegration af solcellesystemer.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171