23948sdkhjf

Formand: Fusion ingen fordel uden biogas

Formand for Løgstør Fjernvarme Uffe Bro mener ikke, at fusionen mellem varmeværkerne i Vindblæs og Løgstør bliver nogen økonomisk fordel, før der etablerers et biogasanlæg. Det er staten, der forhaler sagen, mener formanden.
- Der er ikke tale om nogen økonomisk katastrofe, men den store fordel - både økonomisk og miljømæssigt - bliver fusionen ikke, før vi på en eller anden måde får etableret en biogasproduktion. Sådan lyder kritikken fra formand for Løgstør Fjernvarmeværk Uffe Bro inden aftenens generalforsamling.

Én af forudsætningerne for den nye fusion mellem varmeværkerne i Vindblæs og Løgstør var etablering af et biogasanlæg.

Løgstør Fjernvarmeværk har allerede lavet en leveringskontrakt med en landmand, og kommunen har givet sin velsignelse til anlægget. Men sagen er strandet hos staten, der efter klager over anlægget til Naturklagenævnet, skal udarbejde en planlægningstilladelse til kommunen, så denne kan komme i gang med at udarbejde et lokalplansforslag.

Uffe Bro undrer sig over, at staten på den ene side presser på for at få varmeværkerne til at omstille til biogas og på den anden side forhaler sagen.

Det manglende biogasanlæg gør, at varmeværket har set sig nødsaget til at sætte varmeprisen op, hvilket Uffe Bro beklager dybt. Han forudser, at samme problemstilling dukker op i forbindelse med den planlagte fusion med Ranum Fjernvarmeværk.

Kilde: Nordjyske.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078