23948sdkhjf

Tre-For kaster millioner ind i nyt vind-selskab

Kapitalforvalteren Egnsinvest og energiselskabet Tre-For har investeret 210 mio. kr. i et nyt børsnoteret vindselskab. European Wind Investment er navnet på det nye selskab, hvis overordnede strategi er at investere i vindmøller for her igennem at sælge den strøm, som produceres af vindmøllerne.
Af en fondsbørsmeddelse fremgår det, at European Wind Investment A/S (EWII) forventer at investere direkte i vindmøller. Selskabet er dog ikke begrænset til at investere direkte i vindmøller. Således foreligger der mulighed for, at EWII kan investere i eller opkøbe eksempelvis andre vindmølleselskaber.

Det er EWIIs strategi at investere i vindmøller i Danmark og Tyskland, hvor der efter selskabets opfattelse er gunstige forhold grundet blandt andet disse markeders modenhed. Investeringsstrategien begrænser ikke EWII til at investere i ovennævnte lande. Selskabet kan således investere i vindmøller globalt.

Selskabets strategi er hovedsageligt at investere i vindmøller, som allerede er i drift. Strategien er at drive og optimere driften af vindmøllerne. Ved at investere i vindmøller, der allerede er i drift minimeres risikoen for selskabet, idet der således er historisk data for hver enkelt vindmølle, hvilket medvirker til en større sikkerhed i due diligence analyserne.

Administrationen af selskabet er outsourcet til EgnsINVEST Management A/S.

Selskabets overordnede strategi er at investere i vindmøller for her igennem at sælge den strøm, som produceres af selskabets vindmøller.

Det er centralt for EWII, at der er fuldt fokus på optimering af driften, således at selskabets vindmøller altid performer. Ligeledes vil der være fokus på gældspleje. Det vurderes, at gældspleje er centralt i en succesfuld investering i vindmøller, hvorfor der løbende vil være optimering af EWIIs gæld.

EWII får omkring årsskiftet, når den rettede emission er gennemført, ny hovedaktionær, TRE-FOR Invest F.M.B.A., som kommer til at eje mindst 51 pct. af aktierne i selskabet. Derudover vil der være få aktionærer med mere end 5 pct. ejerskab og ellers en række mindre aktionærer.



Kilde: European Wind Investment

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14