23948sdkhjf

Biogasanlæg kogte over

Biogasanlægget i Vester Hjermitslev i det nordjyske kogte torsdag morgen over og gylle væltede ud over kanten på anlægget. For at finde årsagen til hele miseren har man nu sendt gyllen til kemisk analyse.
Jammerbugt kommunes beredskab og Beredskabsstyrelsen Nordjylland måtte torsdag morgen rykke ud med slamsugere, sand og skovle. Årsagen var, at biogasanlægget i Vester Hjermitslev af endnu ukendte årsager kogte over.
Flere tusinde liter gylle løb ud af den 3000 kubikmeter store reaktortank, da gæringen var løbet løbsk. Der er heldigvis ikke sket nogen forurening af omgivelserne, da man fik styr på gyllen, inden den nåede ud over anlæggets matrikel.

Biogasanlægget formand har netop sendt prøver af gyllen til kemisk analyse.
- Det vil vise, om der er uønskede stoffer i vores leverancer, som kan være årsag til den voldsomme gæring, siger Edmund Jensen til Nordjyske.dk.

Biogasanlægget i V. Hjermitslev producerer varme til alle byens husstande. Der er dog i øjeblikket sat et oliefyret kedelanlæg ind som reserve, oplyser biogasanlæggets driftsleder Kalle Jensen til Nordjyske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079