23948sdkhjf

Tilfredsstillende resultat hos NRGi

3. kvartal 2009 bød på en kraftig stigning i resultatet før skat i forhold til samme periode sidste år. Et resultat der i 3.kvartal 2009 endte på 58,3 millioner kroner – en fremgang på 71,5 millioner kroner set i forhold til samme periode sidste år. Et tilfredsstillende resultat set i lyset af de generelle udfordringer i markedet.
Omsætningen er faldet fra 575 millioner kroner i 3.kvartal 2008 til 426,6 millioner kroner i samme periode i 2009. Trods et omsætningsdyk er resultatet før skat gået fra -13,2 millioner kroner i 3.kvartal i 2008 til 58,3 millioner kroner i 3. kvartal i 2009. Faldet i omsætningen skyldes blandt andet den lave elpris i perioden samt den generelle økonomiske udvikling i samfundet.

- Overordnet er vi tilfredse med årets udvikling indtil videre. Ikke mindst fordi vi kan se, at vi er på rette vej på en række områder. Blandt andet ser vi det i forbindelse med den nye udvikling på vores fibernet del, hvor en ny principiel aftale med 15 andre elselskaber åbner nye døre for os til at skabe en optimering af forretningen, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Forventningerne til årets resultat før skat i 2009 ligger i størrelsesorden 217 millioner kroner.

På investeringssiden er det forventede investeringsniveau for 2009 uændret på ca. 400 millioner kroner.

- NRGi forsætter den offensive investeringstakt med udbygning af fremtidens intelligente elnet. Herunder digitale målere og udbygningen af fibernettet. Det giver stor værdi for vores andelshavere, at de med NRGi’s investeringer får adgang til de kommunikative og miljøforbedrende faciliteter, der i fremtiden vil forbedre vores evne til at bruge energien med større fornuft, siger bestyrelsesformand Ulrik Kragh, der også gælder sig over at NRGi’s repræsentantskab netop har besluttet også at udbetale rabat for regnskabsåret 2010 på samlet ca. 300 mio. kr.

Kilde: NRGi

Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127