23948sdkhjf

COWI-visualiseringer vises frem på Rådhuspladsen

En 3D-model af Københavns første fjernkølingsanlæg bliver vist frem på Rådhuspladsen i forbindelse med internationalt borgmestertopmøde op til COP 15.
Den er ca. 130 cm lang og 90 cm høj. COWIs 3D-model af Københavns kommende fjernkølingsanlæg er en del af udstillingen ’Change Your Globe’ på Københavns Rådhusplads i forbindelse med det internationale borgmestertopmøde om klima.

Den fysiske model, der er lavet af polyester, vil kunne ses de kommende tre uger i en pavillon, der er opsat af Københavns Energi. Her kan man både se bydelen, der skal forsynes med fjernkøling og selve anlægget med kompressorer, pumper, rør og varmevekslere.

Model i aftenshowet
På en skærm over modellen vil der køre en video om køleanlægget, hvor COWI har leveret visualiseringerne. Desuden bliver 3D-modellen vist frem i DRs Aftenshowet mandag den 7. december, når Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard fortæller om fjernkølingens fordele.

- Fjernkølingsanlægget er det første i Danmark og skal bl.a. dække behovet for komfortkøling i Danske Bank, Magasin og Egmontkoncernen ved hjælp af et centralt køleanlæg. Montagen af det central køleanlæg er 90 procent færdigt og vil være i drift fra marts 2010, fortæller projektchef Keld Almegaard fra COWI.

Billig og miljørigtig
Fjernkøling, som er beslægtet med fjernvarme, er både billigere og mere miljørigtigt end normale decentrale anlæg. Desuden undgår man støj- og varmegener, som mange decentrale anlæg er skyld i.

Anlægget skal drives med havvand fra Københavns Havn, damp fra et fjernvarmeværk og el. Bag projektet står Københavns Energi, der har allieret sig med kølespecialister fra COWIs industriafdeling. Anlægget ligger i Adelgade tæt ved Kgs. Nytorv.

Kilde: COWI

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125