23948sdkhjf

E.On dropper biogas i Danmark

Energiselskabet E.On kaster milliarder efter biogas til busser og biler i Sverige og Tyskland. Danske afgifter spænder ben for lignende investeringer i Danmark.
E.On dropper sine planer om at investere milliarder i biogas til biler og busser i Danmark. Det sker samtidig med, at man i vores nabolande Sverige og Tyskland stor-satser i øjeblikket.

Det er de høje afgifter på biogas, der får E.On til at se bort fra Danmark, og dermed går vi glip af et potentielt dansk erhvervseventyr, der kunne være med til at løse CO2-problemet i landbruget og transportsektoren. Det skriver dagbladet Børsen.

Adm. direktør for E.On i Norden Håkan Buskhe mener, at Danmark er som skabt til biogas, da vi har mængder af uudnyttet svinegylle.
- Vi ser Danmark som et oplagt satsningsområde for biogas, men investeringerne er ikke rentable med de nuværende politiske rammer i Danmark, siger Håkan Buskhe til dagbladet.

Direktør for E.On Danmark Tore Harritshøj siger, at det især er energiafgifterne på gas til transportsektoren, der ødelægger biogas-potentialet.

Benzin og diesel har en afgift på 2,59 kr. pr. liter, mens biogas har en afgift på 2,95 kr. pr. kubikmeter, hvilket er en tilsvarende mængde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094