23948sdkhjf

Fjernvarmen har skruet op for blusset

Vinterkulden har bidt sig fast, og det betyder, at varmeforbruget er skruet op. Fjernvarmeværkerne landet over har således også skruet op for blusset, da de cirka 1,6 millioner danske husstande, der er koblet på fjernvarme, ikke skal fryse.
Forbruget har været 10-15 procent højere end sidste år på samme tid, viser opgørelser fra flere af landets værker. Kulden har sat ind den 20. december og er fortsat ind i januar.

For forbrugerne betyder det alt andet lige, at de kommer til at betale lidt mere. For et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh årligt, vil den ekstra regning ligge på omkring 150 kroner for december og forventeligt cirka 350 kroner for januar, har Dansk Fjernvarme beregnet.

Et standardhus med fjernvarme har i 2009 haft en gennemsnitlig varmeregning på 12.118 kroner. Prisen på fjernvarme skal altid hvile i sig selv, og derfor er der store forskelle på prisniveauerne fra fjernvarmeværk til fjernvarmeværk, fordi værkerne er vidt forskellige hvad angår eksempelvis størrelse og brændsel. Derfor vil udgifterne variere tilsvarende.

- Vi kan se, at det er koldere i denne vinter, end det var i samme periode sidste år. Derfor er der også et større forbrug af varme, siger teknisk konsulent Mogens H. Nielsen fra Dansk Fjernvarme.

Men selv om meldingerne fra fjernvarmeværkerne er, at der er betydeligt mere tryk på kedler og anlæg, så er der ikke udsigt til, at danskerne kommer til at fryse. Der er masser af kapacitet endnu i fjernvarmesystemet. Således er meldingerne, at man typisk har brugt omkring tre fjerdedele af den samlede kapacitet.

- Forbrugerne behøver ikke frygte, at de skal fryse eller ikke kan få varmt vand. Selv i spidsbelastningsperioder som eksempelvis mandag morgen, er der rigeligt kapacitet til rådighed, siger Mogens H. Nielsen.

Vejrudsigterne tyder på, at kulden varer ved endnu et stykke tid. Men altså uden, at de røde advarselslamper er tændt hos fjernvarmen.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11