23948sdkhjf

Bioethanol af landbrugsaffald konkurrencedygtig med benzin

Sammen med en amerikansk koncern er det lykkedes Novozymes at reducere produktionsomkostningerne på bioethanol af landbrugsaffald. Dermed er biobrændstoffet gjort konkurrencedygtigt med benzin.
Amerikanske Poet og danske Novozymes fremstiller bioethanol af landbrugsaffald – og det til priser, der kan konkurrere med benzin. Det skriver morgenavisen Jyllandsposten.

Produktionsomkostningerne på biethanol af landbrugsaffald er reduceret til 2,35 dollars pr. gallon (3,20 kr. pr. liter), og parterne venter, at man i løbet af 2010 kan reducere omkostningerne yderligere (under 2 dollars pr. gallon). Der er tale om en reel produktionspris - uden tilskudsordninger.

Benzin har i dag en produktionspris på 2,18 dollars pr. gallon.

- Poet baserer produktionen på majskolber (uden kerner, red.), og potentialet er stort. Det er muligt at fremstille 5 mia. gallons (19 mia. liter) bioethanol i USA alene på basis af majskolber, fortæller Peder Holk Nielsen, koncerndirektør i Novozymes til avisen.

Novozymes leverer enzymer, der anvendes til at nedbryde råvaren med. Prisen på enzymer har været faldende, hvilket er en væsentlig del af forklaringen på, at bioethanol af landbrugsaffald nu kan produceres til konkurrencedygtige priser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079