23948sdkhjf

Elprisen presses i vejret af vinterkulden

De nordiske elkunder bruger strøm i massevis, hvilket presser prisen i vejret. Især virksomheder med time-målere rammes.
Den seneste uges engros-elpriser for de sjællandske kunder har ligget på over 7 kr., mens jyder og fynboer er sluppet med toppriser på 0,65 kr. Her oveni kommer el- og CO2-afgifter, distribution og moms. Det skriver morgenavisen Jyllandsposten.

Dong Energy afviser, at priserne, der handles på elbørsen Nord Pool, vil presse kundernes elregning afgørende i vejret.
- Priserne på den nordiske energibørs Nord Pool stiger kraftigt i disse dage, men det er alene erhvervskunder med timemålere, der påvirkes her og nu, siger Bo Lundberg, salgs- og marketingdirektør i Dong Energy til Jyllandsposten.

Han forklarer endvidere, at det kun er et fåtal af virksomheder og offentlige institutioner, der rammes af priserne, da størstedelen af de storforbrugende elkunder har indgået fastprisaftaler.

Det er lav vandstand i de svenske og norske vandmagasiner samt et stort forbrug på grund af kulden, der er årsagen til de høje elpriser.

Bo Lundberg tilføjer dog, at kunderne slipper for en ekstraregning her og nu, men at en prisstigning i 2. kvartal er uundgåelig, hvis vinterkulden og de høje priser fortsætter.

- Hvis det usædvanligt høje prisniveau på energibørsen Nord Pool holder hele 1. kvartal i 2010, vil elprisen stige med 3-5 øre pr. kilowatt-time (kWh) den 1. april, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159