23948sdkhjf

Odder vil have grøn varme

Kommunen vil arbejde målrettet for at blive CO2 neutral. De fossile brændstoffer skal ud, og så vil byen satses på biogas og biomasser.
For at reducere CO2-forureningen og blive en CO2-neutral og klimavenlig kommune, skal de lokale ressourcer fra landbruget udnyttes i varmeproduktionen og så vil Odder undersøge forbruget af fjernvarme.

- Fjernvarme er både fleksibelt og miljøvenligt. Man kan relativt nemt skifte brændsel, og afbrændingen skåner miljøet mest muligt, siger afdelingschef i rådgivningsvirksomheden COWI Energi, Torben Hermansen til Århus Stiftstidende og fortsætter:

- I stedet for fossile brændstoffer kan man anvende eksempelvis biogas og biomasse. Sammen med muligheden for at aftage varme fra vedvarende energikilder som vindmøller og solvarme, gør de fjernvarmen til det mest effektive system.

Netop COWI Energi har, af Odder Kommune, fået til opgave at kortlægge, hvordan kommunens nuværende varmeforbrug er fordelt mellem naturgas, fjernvarme og individuelle opvarmningsformer.

Halm og gylle til rådighed
Mulighederne er til stede i Odder. Som en landbrugskommune har Odder masser af halm og gylle til rådighed, og det er både CO2-venligt og økonomisk at omdanne disse ressourcer til henholdsvis biomasse og biogas, som kan blive til varme i forbrugernes radiatorer.

- Det gælder om at anvende de lokale ressourcer, og i Odder er der store muligheder i biomasse og biogas, som man gerne vil bringe i spil. Det kan komme til at gavne både miljøet og beskæftigelsen i området, siger Torben Hermansen.

COWIs analyse forventes færdig i maj og kommer til at danne grundlag for Odders videre planer om udfasning af naturgas.

Kilde: Århus Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067