23948sdkhjf

Manglende viden står i vejen for energiforbedringer

Fynboer opfører sig mere energirigtigt, men de mangler viden, før de kan gå i gang med virkelig store energibesparende tiltag.
Til gengæld har de færreste endnu investeret i vedvarende energianlæg såsom varmepumper og solfangere for at bringe energiforbruget yderligere ned.

Blot 6,8 procent af de adspurgte har i dag vedvarende energianlæg installeret.

Godt hver fjerde fynbo overvejer at investere i et solvarmeanlæg til boligen, mens kun ca. hver tiende overvejer at investere i en varmepumpe. Det viser en undersøgelse udarbejdet af A&B Analyse for TEKNIQ Installatørernes Organisation. Det skriver Ugeavisen Faaborg.

Vil gerne investere grønt
Det er ikke fordi, fynboerne ikke vil investere i de grønne alternativer. I undersøgelsen svarer knap halvdelen, 48,7 procent, således, at økonomi og miljø spiller en lige stor rolle, når de skal renovere deres bolig. Grunden, til at de ikke gør det alligevel, er hovedsageligt, at de ikke ved nok om de vedvarende energianlæg.

Ca. 60 procent angiver i undersøgelsen manglende viden som årsag til, at de ikke overvejer at investere i et anlæg.

Mere information skal på banen
Der er behov for offentlige informationskampagner, som har til formål at øge den enkelte boligejers viden om mulighederne for vedvarende energi, siger medlem af TEKNIQ-råd Syddanmark, Ole Beese Nielsen.

Boligejerne i undersøgelsen angiver desuden økonomi som en barriere. Mellem 10 og 20 procent af fynboerne mener således ikke, at de små VE-anlæg er rentable.

- Tilbagebetalingstiderne på VE-anlæggene bliver stadig kortere. Men der er behov for at sætte skub i udviklingen allerede nu, hvis vi skal nå de ambitiøse energisparemål, som både folketinget og EU har sat. Derfor bør man fra politisk side kraftigt overveje at indføre en incitamentsstruktur, som gør det endnu mere rentabelt at investere i VE-anlæg, siger medlem af TEKNIQ-råd Syddanmark, Ole Beese Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096