23948sdkhjf

Energiselskab runder milliarden til sine andelshavere

De sidste fire år har NRGi udbetalt mere end én mia. kr. til sine 206.000 andelshavere i form af en årlig rabatudbetaling.
De sidste fire år har det været en ganske god forretning at være andelshaver hos energiselskabet NRGi. I den periode har NRGi nemlig udbetalt mere end én mia. kr. til sine 206.000 andelshavere i form af en årlig rabatudbetaling.

Til marts udbetaler energiselskabet igen en rabat, og med dette års udbetaling på 315 mio. kr. runder NRGi en milliard kr. i samlet udbetaling. I alt er 1.177 mia. kr. blevet udbetalt til de østjyske energikunder siden rabatudbetalingen startede i 2006.

- NRGi har over de sidste 10 år udviklet sig fra et el-distributionsselskab til en moderne energi- og kommunikationskoncern i et frit marked. Det er det økonomiske resultat af den udvikling, der er kommet både private kunder og erhvervslivet i Østjylland til gode, siger Ulrik Kragh, der er bestyrelsesformand i NRGi.

Glæde hos NRGi
Med rabatudbetalingerne har NRGi’s andelshavere de facto ikke betalt noget for at få leveret strømmen og har i de senere år kun haft omkostninger til selve forbruget. Og med de seneste års økonomiske krise i baghovedet glæder Ulrik Kragh sig over, at NRGi’s rabatudbetaling dermed har bidraget positivt til østjydernes privatøkonomi og de lokale virksomheders likviditet.

- I tider med økonomisk krise og generel tilbageholdenhed, er vi glade for at kunne give vores egn en konkurrencefordel ved, at vi leverer netydelsen på strømmen gratis, tilføjer Ulrik Kragh.

Samlet afkast
Rabatudbetalingen stammer blandt andet fra de indtægter som NRGi har generet på sine mange aktiviteter og fra salget af ELSAM-aktierne tilbage i 2005. Med udbetalingen i 2010 er knap halvdelen af beløbet fra salget af ELSAM aktierne nu tilbage hos de østjyske energikunder, mens egenkapitalen sideløbende alligevel er vokset til godt 4.5 mia. kr.

- NRGi er en sund virksomhed, der arbejder på at skabe et fornuftigt overskud, og NRGi havde efter salget af ELSAM aktierne en kapital, der nu arbejder inden for områderne; energi, teknik og kommunikation. Det er det samlede afkast fra alle disse områder, der muliggør den mangeårige tradition for rabatudbetalingen til vores andelshavere, fortæller administrerende direktør i NRGi, Søren Sørensen.

Man er andelshaver hos NRGi, når man har en installation fra energiselskabet. I gennemsnit har hver andelshaver hvert år fået små 1.200 kr., hvis man har et almindeligt elforbrug. Hvad det nøjagtige beløb er, afhænger dog af husstandens forbrug i det foregående kalenderår - således beregnes dette års udbetaling ud fra forbruget i 2009.

Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094