23948sdkhjf

Nord Stream har fundet sine leverandører

Naturgas: Nord Stream har udvalgt Europipe, OMK og Sumitomo til leveringen af 1 million tons rør til anlæg af den anden rørledning i Nord Stream-projektet.
Kontraktens værdi er ca. 1 milliard euro, hvoraf tyske Europipe vil blive tildelt 65 procent, den russiske rørproducent OMK 25 procent og japanske Sumitomo 10 procent.

Beslutningen om udbuddet til den anden 1.220 kilometer lange gasledning fra Vyborg i Rusland til Lubmin i Tyskland vil sikre rettidig levering af rør i forhold til projektets logistiske krav. Beslutningen blev truffet af Repræsentantskabet i dag efter en omhyggelig evaluering af bud fra tyske, japanske og russiske producenter.

- Vi er glade for at have Europipe og OMK, leverandørerne til den første rørledning, samt Sumitomo, en ny leverandør på projektet, ombord. Sumitomo har en solid track record inden for offshore projekter, siger Henning Kothe, Project Director hos Nord Stream.

- Med 1 milliard euro ligger kontrakternes samlede volumen under prisniveauet på den første rørledning, hvilket afspejler den seneste udvikling på markedet med stigende konkurrence og mere tilgængelig kapacitet.

Alle større kontrakter lukket
Udbuddet til den anden rørledning foregik uafhængigt af 2007-udbuddet til den første rørledning. Aftalen om levering af stålrør til den anden rørledning var den sidste udestående beslutning af betydning for projektet samt for det samlede budget. Med kontrakterne til den anden rørledning, som forventes at blive underskrevet inden for de næste uger, sikrer Nord Stream sig rør til den nuværende pris. Leveringen af rør til den anden rørledning vil efter planen starte i maj 2010.

Verdensomspændende udbud
Det verdensomspændende udbud om leveringen af rør blev udskrevet i februar 2009. Seks producenter fra Japan, Rusland og Tyskland havde prækvalificeret sig og blev inviteret til at byde. Prækvalifikation foregår enten på baggrund af erfarne producenters track record eller en testproduktion. Alle potentielle leverandører skulle vise, at de var i stand til at levere trykstærke rør med stor diameter til offshore brug, som lever op til de internationale kvalitetsstandarder.

Projektet holder tidsplanen
Anlæg af den første rørledning i Nord Stream-systemet skal efter planen starte 1. april 2010; anlægsarbejdet i forbindelse med den anden rørledning påbegyndes efter planen i foråret 2011. Nord Stream modtog tilladelser til projektet fra de lande, hvis farvande rørledningen krydser (Rusland, Finland, Sverige, Danmark og Tyskland), i slutningen af 2009.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078