23948sdkhjf

Better Place støttes med 1,8 milliarder

Better Place rejser 1,8 mia. kr. i ny investeringsrunde ført an af HSBC Group. Finansieringen sikrer eksekveringen af virksomhedens udviklingspæle, blandt andet i Danmark.
Næsten to år efter offentliggørelsen af Better Place’s første elbil-partnerskab og påbegyndelsen af den første nationale udrulning af infrastruktur til opladning af elbiler i Israel, offentliggør Better Place nu en aftale med et konsortium af investorer ført an af HSBC.

Aftalen på i alt 1,8 mia. kr. markerer en af de største clean tech-investeringer nogensinde og giver Better Place en samlet markedsværdi på 6,58 milliarder kr.

Finansieringen giver Better Place mulighed for at udvide geografisk og fortsætte eksekveringen af virksomhedens R&D- og udviklingsmilepæle. Better Place forventer at udvide på markeder, hvor forretningsmodellen og investorafkastene er favorable, særligt i Europa og Asien.

Holder tidsplanen i Danmark
Better Place holder tidsplanen for lancering i Danmark og Israel, når de første Renault-elbiler med udskifteligt batteri kommer på markedet i 2011. Better Place vil også fortsætte eksekveringen af strategien med tidlige udviklingsprojekter i Australien og på udvalgte nordamerikanske markeder få måneder efter den planlagte lancering i Danmark og Israel.

Virksomhedens R&D-team tester i øjeblikket hvert enkelt element af Better Place-løsningen rundt om i verden. Blandt milepælene er det overvågede ladestandernetværk i Danmark, hvor opførelsen startede i december sidste år, og et eltaxa-projekt i Tokyo, der inkluderer en Better Place batteriskiftestation, som vil blive lanceret i april i år. Disse og andre udviklingsprojekter er forberedelser til en test i fuld skala i anden halvdel af 2010 og den egentlige kommercielle lancering i 2011.

National infrastruktur i Danmark
Better Place Denmark satser ambitiøst på at udvikle og opføre en landsdækkende infrastruktur til intelligent opladning af elbiler i Danmark. De første ladestandere er allerede sat op i København, og flere vil følge i forbindelse med de samarbejdsaftaler, som Better Place indgår med kommuner og virksomheder over hele landet.

Better Place har indtil nu indgået aftaler med Københavns Kommune samt kommunerne Odense, Rudersdal, Fredericia, Middelfart, Kolding, Frederikshavn og Morsø – og flere aftaler er på vej. Better Place indgår også Vision Partner-aftaler med virksomheder, senest med den fynske leverandør af glas- og kulfiberprofiler, Fiberline Composites, der ligesom kommunerne ønsker at forberede et skift til elbiler.

Better Place beskæftiger 33 medarbejdere i Danmark og udvider fortsat medarbejderstaben.

Transaktionen er sendt til godkendelse hos konkurrencemyndighederne og de almindelige bekræftelsesprocedurer er sat i værk og forventes at være gennemført i første kvartal af 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094