23948sdkhjf

Geotermisk varme kan lune i Brønderslev

Kraftvarmeværket i Brønderslev bruger i dag naturgas, men de 12.000 indbyggere kan i løbet af en årrække få varmen fra varmt vand i undergrunden.
Dong Energy har konstateret, at Brønderslev by er opført oven på en reservoir af varmt vand på 58 grader i ca. 1500 meters dybde.

Brønderslevs borgmester, Lene Hansen (S), er blevet orienteret om fundet af Dong Energy.

- Vi er ikke så langt, at der er taget stilling til udnyttelsen af det varme vand. Men det man kunne forestille sig er, at der opføres et mindre varmeværk i tilknytning til Brønderslev Kraftvarmeværk, der kan udnytte varmen, siger hun til Nordjyske.

Bedste geotermiske reservoir
Ideen er at pumpe det varme vand op fra 1500-2000 meters dybde, og at vandet pumpes tilbage i undergrunden efter at varmeeffekten er udnyttet.

Dong Energys geologer betegner fundet som det bedste geotermiske reservoir.

- Det er det reservoir, hvor det varme vand har de højeste grader, og hvor vandet er lettest tilgængeligt, og dermed lettest at pumpe op, udtaler de til Nordjyske.

Der er gjort tilsvarende fund under København, men her er det varme vand langt mindre tilgængeligt.

Nyttigt for energikommunen
- Vi har netop som energikommune sat meget ind på at nedbringe CO2-udslippet, og udnyttelsen af det varme vand i undergrunden, er jo helt CO2-neutralt, siger Lene hansen.

Brønderslev opvarmes i dag af naturgas, og den aftale, der er med Dong Energy, løber frem til 2015, men borgmesteren håber at aftalen kan forhandles.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12