23948sdkhjf

Kraftværker vil hellere have træpiller end halm

Der er udsigt til en stor stigning i importen af træpiller i de kommende år, mens masser af halm vil gå til spilde på de danske marker.
De danske kraftværker er blevet glade for træpiller. I 2008 steg deres forbrug endnu engang, og samlet blev der brugt næste 1 mio. tons træpiller i Danmark. Det skriver Ingeniøren.

Og intet tyder på, at den tendens vil ændre sig. I hvert fald viser en fremskrivning foretaget af Energistyrelsen, at træforbruget vil blive fordoblet i løbet af de kommende syv år.

Halm kræver investeringer
Til gengæld ser det knap så godt ud for forbruget af halm. Her viser fremskrivningen, at forbruget vil falde fra 1,4 mio. tons i 2008 til 800.000 tons om ti år. Den udvikling bekymrer Hans Stougaard formand for Danske Halmleverandører. Han forklarer, at der allerede nu er basis for at skaffe yderligere 2,5 mio. tons halm til afbrænding.

- Skal vi bjærge det CO2-neutrale brændsel herhjemme, eller skal jeg sige til mine medlemmer: "Hold op med det pjat. Vi vil hellere fyre med piller eller flis fra et andet land", udtaler Hans Stougaard til Ingeniøren.

Hos kraftværkerne er man dog umiddelbart mest interesseret i træpillerne. For at kunne håndtere forbrænding af halm skal der nemlig investeres mere i kraftværkerne end ved forbrænding af træ.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078