23948sdkhjf

Fokus på fjernvarme i nyt bygningsreglement

Oplægget til det nye Bygningsreglement (BR10) tyder på, at fjernvarmen for alvor har fået en betydning for fremtidens boligbyggeri. Dansk Fjernvarme hilser oplægget velkomment.
Fjernvarmen tæller for alvor i fremtidens boliger. Det tyder oplægget til det nye Bygningsreglement (BR10) på, for fjernvarmen får en faktor 0,8 i lavenergibyggeri. Det skriver Dansk Fjernvarme på sin hjemmeside.

Flere plusser i BR10
Dertil kommer, at fjernvarme også får berettiget plusser i andre sammenhænge.

- Eksempelvis siger de kommende regler, at man skal etablere individuel solvarmeanlæg, hvis man bygger eksempelvis en boligblok med et stort varmtvandsforbrug. Men dette skal man ikke, såfremt der bygges indenfor et fjernvarmeområde, skriver organisationen.

Det nye Bygningsreglement strammer også op på kravene til varmepumper, som folk måtte vælge at sætte op. De skal ganske enkelt leve op til skrappe krav for ydeevne.

Fra plus til minus
Dog er der også punkter, hvor man ser uheldige udviklinger. Det gælder eksempelvis, at man kan etablere fælles VE-anlæg, eksempelvis solvarmeanlæg for en gruppe af huse og få godskrevet disse fælles VE-anlæg i forhold til de enkelte boligers energiramme.

Det samme tæller ikke for de fælles VE-anlæg i fjernvarmesystemet, selv om disse anlæg fortrænger betydelige mængder fossile brændsler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.814