23948sdkhjf

Private investorer kan blive producenter af vindmøllestrøm

Det nye vindenergiselskab European Wind Investment A/S gør det muligt for private investorer at købe aktier og blive producenter af vindmøllestrøm.
Det nye vindenergiselskab European Wind Investment A/S, forkortet Ewii, gennemfører en kapitaludvidelse på 85 mio. kr. Dermed bliver det muligt for private investorer at købe aktier i selskabet og ad den vej blive producent af vindmøllestrøm.

Bidrag til udvikling af klimavenlig energi
Ewii er en del af Tre-For-koncernen, som dels er hovedaktionær i Ewii, og dels indgår i den tekniske drift af selskabet.

- Vi oplever en stor interesse for miljøvenlig energiproduktion blandt vores kunder. Ved at investere i vindenergiselskabet får man både del i afkastet og bidrager samtidig til en vigtig udvikling af en mere klimavenlig energiproduktion, fortæller administrerende direktør i Tre-For, Knud Steen Larsen om projektet.

En god investering
Finanshuset EgnsInvest har ansvaret for den økonomiske drift af selskabet.

- Folk ønsker at være med på bølgen, hvad angår klima- og miljøinvesteringer, udtaler administrerende direktør for EgnsInvest, Thorkild Steen Sørensen:

- Det er dog ikke nok, at investorerne kan få en grøn samvittighed ved at købe aktier i Ewii. Der skal også være tale om en god investering, og det mener vi, at det er. For private investorer er det særlig interessant, at de kan investere pensionsmidler direkte i vindmøller via Ewii.

Vindenergiselskabet vil primært investere i nye eller nyere vindmøller i Tyskland, men også danske møller bliver en del af porteføljen - ligesom andre områder og lande undersøges nærmere.

En vellykket emission vil give selskabet omkring en mia. kroner at investere for. Tegningsperioden løber til og med den 18. juni 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109