23948sdkhjf

Aars Fjernvarme hitter i England

Engelsk forsyningsselskab interesseret i det himmerlandske fjernvarmesystem
I dag vækker fjernvarmen i England kun ca. én procent af forbrugerne. Det kan der meget vel blive ændret på i fremtiden. Nye områder af London, og siden hen resten af Storbritannien, kan blive opvarmet efter samme model, som anvendes af Aars Fjernvarmeforsyning.

Repræsentanter for et stort engelsk forsyningsselskab og en entreprenørvirksomhed, der bygger fjernvarmeanlæg har været på besøg hos Aars Fjernvarmeforsyning. De så nærmere på alle led i varmeforsyningen.

- Transmissionsselskabet driver i forvejen net for el, vand og naturgas og vil nu også transportere varmt vand til planlagte nye fjernvarmeområder, fortæller direktør for Aars Fjernvarmeforsyning, Jan Clement til
Nordjyske.

Omfanget imponerer
Gæsterne var både på besøg på forbrændingsanlægget, kraftvarmeværket i Hornum, parcelhuse, der forsynes med fjernvarme, samt byggemodningsområder. Dermed kom englænderne omkring alle led i forsyningskæden.

- Englænderne var imponeret over Aars Fjernvarmeforsynings 99 procent dækning af forsyningsområdets varmeforbrugere, forsyningssikkerheden, den gunstige varmepris, den gode miljømæssige løsning samt det fleksible brændselsvalg, oplyser Jan Clement.

Regelændring gør fjernvarme interessant i England
Den engelske interesse for fjernvarme udspringer af en regelændring, som stopper naturgasforsyning af nye boligområder fra 2016.

Den gradvise udbygning af fjernvarmesystemet, der har fundet sted i Aars er derfor interessant for forsyningen af planlagt byggeri.

- Vore gæster har option på at etablere varmeforsyning i et nyt boligkvarter i London med 4.000 parcelhuse. Endvidere er et nyt projekt med 50.000 boliger under udvikling. Derfor ønsker vore britiske gæster at vise developere et sted, hvor fjernvarmen virker i praksis siger Jan Clement.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109