23948sdkhjf

Elforsyningen sikres mod oversvømmelser

DONG har fået udarbejdet et nyt redskab til at vurdere oversvømmelsesfaren for selskabets anlæg
COWI står bag det nye digitale værktøj, som skal hjælpe DONG til at sikre elforsyningen i København mod oversvømmelser.

Systemet, som snart ventes at blive taget i brug, kan både anvendes når placeringen af nye anlæg skal vurderes, og hvis det eksisterende netværks hovedstationer og transformatorstationer skal sikres. Det vil være til gavn for alle parter.

- Udover den gene, som forbrugerne undgår i form af manglende strøm, skal der ikke mange undgåede oversvømmelser til på DONGs anlæg, før screeningsværktøjet har tjent sig selv hjem, siger GIS teamleder i Dong Energy, Thor Gerner Nielsen.

Grøn mand gå, rød mand stå
Det digitale system er udarbejdet på baggrund af en analyse af oversvømmelsestruede områder i Hovedstadsregionen.

- På grundlag af COWIs højdemodel har vi udarbejdet et værktøj, som bl.a. ved hjælp af et såkaldt lyskrydstema viser risikoen for oversvømmelse, sådan at et rødt område er udtryk for en stor risiko, et gult område viser, at der måske er en risiko, mens en grøn markering umiddelbart frikender området, siger seniorspecialist i COWI, Jeppe Sikker Jensen.

Den grove kategorisering dækker over en mere detaljeret beskrivelse af de enkelte områder. Dermed har systemet relevans for flere faggrupper og kan anvendes til forskellige formål.

- Værktøjet er vedlagt en manual, der er opdelt i en quick guide og en analysedel, hvor quick guiden er beregnet for den almindelige projektleder i DONG, der skal placere et nyt anlæg, mens specialister med analysedelen kan gå mere i detaljer og for eksempel se, om et gult område - der kan være en lavning i terrænet - reelt er i fare for at blive oversvømmet, forklarer, Jeppe Sikker Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094