23948sdkhjf

Vækstmuligheder på det latinamerikanske vindmarked

Vestas ser et stort vækstpotentiale i Latinamerika, hvor konkurrencedygtig vindenergi og dårligt udbygget infrastruktur er ensbetydende med hård konkurrence
Med en MWh-pris på under 70 dollar er vindenergi i Latinamerika konkurrencedygtig i forhold til kulbaseret energi, som har priser på godt 90 dollar per Mwh.

Sammenholdt med et ønske om at udbygge andel af vindenergi i mange lande i Syd- og Mellemamerika skaber det gode vækstbetingelser.

- I mange lande har man et ønske om en bredere sammensætning af energiforsyningen og der er også et ønske om at få større vished om prisen på energi fremover. Og så er vind konkurrencedygtigt på flere latinamerikanske markeder, vurderer Marcelo Tokman Ramos, direktør for Vestas i Latinamerika.

Lav niveau er lig stort vækstpotentiale
Vindenergi dækker i Latinamerika mellem 1 og 2 procent af energiforsyningen mod 20 procent i Danmark, hvorfor der er et enormt vækstpotentiale i regionen. Vindkapaciteten i Mexico og Brasilien er på henholdsvis 50.000 MWh og 100.000 MWh, hvorfor selv mindre andele vil have stor betydning for størrelsen af landenes vindmarkeder.

- Der er nu plads til at vokse på almindelige markedsbetingelser. På nuværende tidspunkt er det ikke klart, hvor meget hurtigere man kan ekspandere, siger Marcelo Tokman Ramos.

Det er primært kontrakter indgået med offentligt ejede energiforsyninger, som driver markedet, men i Mexico findes også private virksomheder.

Idet vindenergiinfrastrukturen på de latinamerikanske markeder er langt mindre udbygget end i Europa retter de store aktører i stigende grad blikket mod Syd- og Mellemamerika. Det er ensbetydende med tiltagende konkurrence på markederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14