23948sdkhjf

Vestas øger satsningen på havvindmøller

Bligh Bank Offshore Wind Farm ud for Belgiens kyst er den tredje havvindmøllepark Vestas har åbnet på ét år
Med Bligh Bank Offshore Wind Farm, som er opført i samarbejde med det belgiske energiselskab Belwind, kommer Vesta’s samlede installation i årets løb op på 645 MW.

- Hvad vi har opnået i år er aldrig blevet gjort før. Vellykket projektgennemførelsen er en færdighed, som kræver erfaring, og vi har vist vejen for fremtiden og vores forventninger til markedet er høje, konstaterer direktør i Vestas Offshore, Anders Søe-Jensen.

De to andre havvindmølleparker, som Vestas har sat i gang i år, er Robin Rigg og Thanet, hvor det lykkedes at opstille 100 vindmøller på 100 dage.

Vil sats mere på havvindmøller
De tre havvindmølleparker er eksponent for en større satsning på offshore-området fra Vestas side.

- Den tætte dialog vi har med interesserede kunder, ikke mindst om V112 3.0MW-vindmøllen, sender et stærkt signal om, at dette kun er begyndelsen, og vi stræber hele tiden efter at hjælpe vores kunder til at få mest ud af det enorme potentiale, som offshore vindkraft indebærer, siger Anders Søe-Jensen.

Koncernens topledelse slår fast, at en satsning på vindkraft og ikke mindst havvindmøller er en forudsætning for at indfri målsætningerne for vedvarende energi i Danmark og Europa. Blandt andet derfor vil selskabet satse mere på havvind fremover.

- Reduktion af prisen for vindenergi er af afgørende betydning, og for at nå dette mål er vi nødt til at bygge offshore, hvor de bedste vindforhold er. Vi må fremstille mere effektive vindmøller og vi bliver nødt til løbende at forbedre vores installationsmetoder og drift samt vedligeholdelsespraksis. Med de fremskridt Vestas har gennemgået i år mener jeg vi er på rette vej, siger Ditlev Engel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063