23948sdkhjf

Danske energiløsninger populære i Mexico

Den danske model med succesfuldt samarbejde mellem erhvervsliv og stat om langsigtede løsninger på energi-, miljø- og klimaområdet får stor bevågenhed ved mexicansk erhvervskonference
Ved erhvervsarrangementerne World Climate Summit og Green Solutions markedsførte Klimakonsortiet i samarbejde med Klima- og Energiministeriet og DI flere konkrete projekter samt den danske model for privat-offentligt samarbejde.

- I løbet af de sidste fire årtier har Danmark vist, at grøn vækst er mulig. Det er muligt at reducere CO2-udledning samtidig med, at man holder fast i en økonomisk vækst. Det er i høj grad takket være erhvervslivets indsats, hvor man har været dygtige til at udnytte innovative løsninger til at skabe nye eksportsucceser, konstaterer direktøren for Klimakonsortiet, Finn Mortensen.

World Climate Summit og Green Solutions afvikles i forbindelse med den internationale klimakonference i Mexico, COP16.

Oversigt over selskaber, projekter og samarbejdsmuligheder
Særligt de to tjenester EnergyMap.dk, som giver overblik over grønne virksomheder, samarbejde og muligheder i Danmark, og EnergyTours, hvor erhvervsdelegationer kan besøgte energi og klimaforløbere i Danmark, fik stor opmærksomhed.

Tjenesterne giver indblik i hvordan det i Danmark er lykkedes at kombinere høj produktion med energibesparelser og skabelse af grøn vækst. Det blev dog slået fast, at det i sig selv ikker er nok at kopiere den danske model, hvis man ønsker succes.

- Tingene udvikler sig ekstremt hurtigt i hele verden, og vi bliver nødt til fortsat at fokusere på innovation både fra den politiske side, den erhvervsmæssige side og fra den finansielle side. Lige nu bliver vi nødt til fortsat at forbedre os for at fastholde den grønne vækst i Danmark og levere langsigtede løsninger globalt, understreger Jørgen Mads Clausen, formand for Danfoss og DI Energibranchen.

Vitaminindsprøjtning
Erhvervsarrangementerne omfattede netværksmøder mellem danske og mexicanske virksomheder. Fokus var der på samarbejde og vidensdeling.

- Jeg ser samarbejdet som en en vitamin-indsprøjtning til grøn vækst, slog Klima- og Energiminister, Lykke Friis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078