Årets bedste citater - del 1
For at læse citaterne fra 2. halvår - klik her
4. januar
- Hvis vi havde, ville jeg nok ikke sige det til dig, men nej, vi har ingen købere til den samlede forretning. Det skal vi bruge den nærmeste uges tid på at afdække.
Kurator Poul Viggo Bartel Petersen på spørgsmålet om, der allerede var mulige købere til konkursboet efter Aalborg Engineering.
20. januar
- Det er en daglig krænkelse af vores navn.
Daværende adm. direktør hos Ewii Knud Steen Larsen om navnestriden mellem Ewii og Eniig.
10. februar
- Jeg er blevet hentet ind direkte fra en pensionist-tilværelse. Jeg gik og spillede golf, og det havde jeg egentligt vænnet mig til, og så skulle jeg pludselig det her.
Pensionerede Jens Høgsberg Kristensen, der meget pludseligt måtte overtage direktørstolen i selskabet MES, efter Henrik Brændgaard fratrådte stillingen.
14. februar
- Ledningsoplysningerne stemte ikke overens med virkeligheden, så det var urigtige oplysninger, vi fik fra vandværket. Den ledning, vi koblede på, var sort med brun skrift, så der var intet, der indikerede, at det var drikkevandet. Men det er desværre en udfordring på mange mindre vandværker rundt omkring i landet, at de har mangelfulde ledningsoplysninger.
Flemming Skøtt fra Munck Forsyningsledninger efter, en spildevandsledning ved en fejl var blevet koblet sammen med en drikkevandsledning i Maglebrænde på Falster.
22. februar
- Kunderne kommer ofte til os, når det hele er ved at blive lidt træls. Når de har projekter, der driller lidt eller kræver særlige kompetencer.
Direktør John Sloth om virksomhedens evner til også at få kørt nødlidende projekter i mål.
1. marts
- Jeg har siddet og set videoen af mødet, hvor det blev besluttet, og det er vanskeligt at finde nogle saglige argumenter for det. Diskussionen er jo nok noget holdningspræget.
Projektleder Henrik Kamp Justesen hos Vattenfall efter Tønder Kommunes kommunalpolitikere besluttede ikke at sende lokalplanen, der skulle bane vej for 29 møller, i høring
3. marts
- Det er vigtigt at fremhæve, at kedelsprængninger forekommer på kraftvarmeværker - både affaldsfyrede og andre. Vi har også prøvet det før. Sprængningen er ikke farlig for mennesker, med mindre man står lige foran, og vi har en række sikkerhedsforanstaltninger, som vi altid skal tage højde for, når vi færdes i kedelhallen.
Kommunikations- og pressekonsulent Sune Scheibye efter en kedelsprængning i ovn 4 hos ARC.
8. marts
- Vi er overraskede over, at man træffer beslutningen over night. Vi har brugt rigtig meget tid og menneskepenge på det her.
Direktør hos SE Blue Renewables Ulla Iversen efter Esbjerg Kommune pludselig besluttede at droppe al landvind og dermed også det 18 møller store Lundsmark-projekt, som SE Blue Renewables og Wind1 stod bag.
31. marts
- Der har været tusindvis af andre før os, men der findes ikke bølgeenergi i verden endnu, for de andre har fejlet. Vi agter ikke at fejle. Vi kommer med det første anlæg, der virker. Vi kommer til at slå verdens rekord i bølgeenergi fra det øjeblik, vi lægger det ud.
Bølgeenergiudvikler Tommy Larsen forud for udlægningen af anlægget Weptos i Lillebælt.
31. marts
- For 10 år siden var der stor modstand mod offshorevind – men vi gik efter det alligevel. Vi skal finde måder at producere energi på vand på, ellers misser vi noget. Måske er de der ikke helt endnu – men det kan hurtigt ændre sig – især med den rette teknologi og under de rette forhold. Jeg håber, at bølgeenergien kommer til at fylde det, den skal, i energisektoren.
Anders Eldrup som opfordring til bølgenergi-folkene om at klø på trods svære vilkår.
2. maj
- Jeg er sådan lidt af en Ole Opfinder. Jeg har før haft med energiprojekter at gøre. Jeg får ideerne og leger lidt med dem på lavt plan. Når jeg så kommer dertil, hvor jeg skal til at bevise, at projekterne kan bære, så involverer jeg forskellige virksomheder, og det er der, vi er kommet til nu med vandstrømsturbine-projektet.
Peter Saxberg om hans arbejde med at bygge og teste en vandstrømsturbine.
15. maj
- Min ide var at udvikle en metode til rensning af spildevandsledninger, hvor rensegrisen ville forsvinde af sig selv, og derfor tænkte jeg straks på is, der smelter.
Gudmundur Andresson om udviklingen af hans rensegris, der er lavet af en slush-ice-lignende masse.
18. maj
- De skal finde alle de alternative muligheder for at lukke vandet ud i Lovns Bredning. Selv de vildeste ideer bliver vendt og drejet.
Afdelingsleder Allan Therkelsen hos Energinet om, hvordan Energinet får tømt den kaverne i gaslageret i Ll. Thorup, som står under vand.
6. juni
- Vi har udviklet folien sammen med Danapak Flexibles i Slagelse. Det er faktisk en udløber af en yoghurt-afvisende folie, og med en bevilling fra Innovationsfonden lykkedes det os at bevise, at folien også kunne bruges som solkoncentrator.
Henrik Pranov fra Heliac om den folie, der anvendes i selskabets nyudviklede solfanger, der opsættes i Lendemarke på Møn.
8. juni
- Der er rigtig mange fordomme omkring vindmøller – hele pointen med en energiø er, at man får alle fordelene ved havvind men ikke omkostningerne, vi sætter sådan set store havmøller på land ude i havet, hvor de generer langt færre naboer.
Philip Rasmussen fra By & Landskab, der ønsker at etablere en kystnær ø til møller på Lolland.
12. juni
- I dag har jeg været under jorden for at lukke for dampfjernvarmen til Statens Museum for Kunst. For selvom om Trump ikke tager klimaudfordringen alvorligt, så gør vi i det i København.
Overborgmester i København Frank Jensen på sin facebook-profil, efter han lukkede endeligt af for en stor del af dampfjernvarmen i København.
21. juni
- De har ikke flis nok, boede vi da bare i Belgien.
Direktør hos Ny Vraa Bioenergi Henrik Bach om den manglende interesse for energipil i Danmark og situationen med modsat fortegn i Belgien.
20. juni
- Vi satser stadig på vindmøller. De skal stadig være en del af vores fremtid, men vi begynder at hælde mere til vores varmepumper.
Direktør hos husstandsmølleproducenten Solid Wind Power Carsten Lauridsen om fremtiden for husstandsvind i Danmark.
29. juni
- Det er rigtig mange penge i vores verden. Det er vi slet ikke vant til. Men jeg kan godt forstå, hvis vindmølleindustrien klager sig lidt. Der er de jo vant til helt andre tal.
Direktør hos AT Solar Nicolai Faaborg Andresen om de teknologineutrale udbud, som regeringen afsætter 1,3 mia. kr. til i 2018 og 2019.