23948sdkhjf

Tilbageholdende med at invester i varmepumper

På trods af tilskud og interesse afholder prisen mange husejere fra at erstatte oliefyret med jordvarme.
Interessen i at udskifte oliefyr med varmepumper er mindre end ventet. Det betyder, at der stadig er penge i en statslig pulje, som giver tilskud på mere end 20.000 kr. når fyret skrottes og erstattes med en varmepumpe.

Anskaffelsesudgiften til en varmepumpe er dog så høj, at det er en afgørende, afskrækkende faktor. På sigt kan det dog ændre sig.

- Det er en dyrere investering end at gå ud og købe et nyt oliefyr. Men det er en her og nu investering, og folk skal tage stilling til en ny form for energiopvarmning af deres ejendom, og så er vi sikre på, at der vil være en kæmpe fremgang i løbet af det næste års tid eller to, siger Lars Abel, direktør for Varmepumpe-fabrikanterne, til P4 Fyn.

God investering over tid
Interessen for varmepumper har været stigende på grund af stigende oliepriser. Den langsigtede økonomiske faktor ved at vælge jordvarme frem for oliefyr er også til at få øje på.

- Hvis man kigger på en varmepumpe kontra et oliefyr over en 15 års periode, så vil det typisk være 25-30% billigere at have en varmepumpe end et oliefyr. Det gode ved varmepumpen er, at den leverer ydelsen tre til fire gange mere effektivt, og dermed får man en langt lavere varmeregning end med oliefyret, forklarer Richard Schalburg, chefkonsulent hos Dansk Energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141