23948sdkhjf

Erhvervsliv presses af dyr fjernvarme

Erhvervsfolk i Frederikshavn stiller nu spørgsmålstegn ved byens høje fjernvarmepriser, og hvilken betydning det har for eksisterende og potentielle virksomheder i byen.
Hotel Jutlandia i Frederikshavn skal opvarme godt 8.000 kvadratmeter. Derfor kan det mærkes, at fjernvarmeprisen i byen er blandt de højeste i området.

- Hvis vores arbejdsplads lå i Nørresundby kunne vi slippe med 234.596 kr. om året i fjernvarmeforbrug, men nu koster det os 709.140 kr., siger Direktør i Hotel Jutlandia, Camilla Frost, til Nordjyske.

Formand i Frederikshavn Varme, Brian Pedersen, erkender, at prisen for fjernvarme er for høj i havnebyen, og at muligheder for at nedbringe prisen er i gang.

Aftale skal gøre varmen billigere
Frederikshavn Varme peget på, at man ikke har aftaler om at aftage spildvarme, som en forklaring på den høje fjernvarmepris.

Tidligere har Frederikshavn Varme forhandlet med MAN Diesel om at aftage spildvarme, dog uden resultat, idet fabrikken lukkede sit støberi.

Frederikshavn Forsynings køb af affaldsforbrændingsanlægget på Niels Juels Vej - af DONG Energy – forventes dog at nedbringe varmeprisen. Affaldsforbrændingsanlægget kan producere ca. 35 procent af fjernvarmen i Frederikshavn.

Frederikshavn Varme producerer også varme på et naturgasfyret kraftvarmeværk og på en naturgasfyret varmecentral på Niels Juels Vej. Endelig anvendes en varmepumpe på Frederikshavn Renseanlæg.

Billigste løsning for husejere
På trods at, at fjernvarme er dyrere i Frederikshavn end andre byer, er det stadig byens billigst varmekilde for den gennemsnitlige husstand.

El-varme er dyrest, når et hus med et forbrug på 18,1 MWh skal opvarme, idet prisen er 31.924 kr. Oliefyr koster 25.009 kr., tæt forfulgt af naturgas, som koster 23.252 kr. Anvendes fjernvarme er prisen for at opvarme et gennemsnitligt hus ligger prisen på 18.616 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094