23948sdkhjf

Forbrugeradfærd skal reducere energiforbruget

I samarbejde med beboerne i boligområdet Bispehaven i Århus vil AffaldVarme Aarhus reducere områdets energiforbrug med 10 procent.
AffaldVarme Aarhus har et årligt sparekrav på 38.000 kWh. Derfor er det vigtigt at spille på så mange strenge som muligt. Indsatsen i etagelejlighederne Bispehaven er det nyeste skud på stammen, og en særlig udfordring.

Bispehaven har en nyrenoveret klimaskærm, dvs. nye vinduer, tage og facader. Så Affald Varme Aarhus’ målsætning om at reducere områdets energiforbrug med 10 procent skal findes ved at påvirke beboernes adfærd via information, motivation og et netværk af frivillige energiambassadører. De skal nu hjælpe deres naboer med en ny ressourcebevidst brug af el, vand og varme.

Flere mål med samarbejdet
For AffaldVarme Aarhus ligger der flere elementer i indsatsen i Bispehaven.

- Samarbejdet er interessant, fordi vi sammen med energiambassadørerne kan nå direkte ud til mange beboere med vore miljøvenlige budskaber. Vi får også ny erfaring i, hvordan vi kan påvirke vores kunder til at blive mere ressourcebevidste, siger funktionsleder ved AffaldVarme Aarhus, Bent Olsen, og tilføjer:

- Bispehaven er også interessant, fordi bebyggelsen allerede er langt fremme ad teknisk vej. I takt med, at vores kunder får det tekniske på plads, bliver forbrugeradfærd et stadigt vigtigere emne.

Økonomisk incitament
Interessen for projektet er tilstede blandt Bispehavens beboere. Særligt de økonomiske besparelser er en stærk tilskyndelse for at lytte nærmere til forslagene fra energiambassadørerne

- Hvem vil ikke gerne bruge mindre på kontoen for el, vand og varme? Vi beboere vil i hvert fald gerne. Så de nye frivillige energiambassadører skal være velkomne til at lære os, hvordan vi sparer og samtidig gavner miljø og indeklima, siger Gitte Bülow Light, medlem i boligselskabets energiudvalg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11