23948sdkhjf

Dansk Energi ser stærkt signal i vækstplan

Der er 80 procent sammenfald mellem SFs vækstplan og Dansk Energis egen energipolitiske handlingsplan mener interesseorganisationen.
Dansk Energi, erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber, ser positivt på den fokus på vækstpotentialet i energiområdet, ønske om en langvarig strategi for investeringer på klima- og energiområdet, som findes i SFs vækstplan.

- Den røde tråd i SFs plan er en investeringsstrategi og en vilje til at prioritere i retning af at udnytte den langsigtede grønne omstilling til kortsigtet jobskabelse. Det er en udmelding, som rummer et stort potentiale. Samtidig siger SF, at væksten og investeringerne skal indgå i en forpligtende handlingsplan over de næste ti år som skal udarbejdes i et partnerskab med blandt andet energisektoren hvilket også er meget positivt, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Flere mangler i udspillet
Sammenfald mellem Dansk Energis handlingsplan ”Energi til mere” og SFs udspil til trods har Lars Aagaard stadig en række ankepunkter

- Det man med fordel kunne lægge til udspillet fra SF er at se på mulighederne for at fremrykke investeringerne i Smart Grid og ladeinfrastrukturen for elbiler samt sikre økonomi i en forceret udfasning af kul til fordel for biomasse i de centrale varmebyer som Odense, Århus, Esbjerg, København og Ålborg, siger Lars Aagaard og tilføjer:

- Der er nok også behov for at se på, hvordan vores energiafgifter mere bredt er skruet sammen så afgifterne ikke modvirker den innovation og omstilling af energisystemet og forbruget, som SF ønsker, siger Lars Aagaard. Endelig mangler vi svar på, hvordan der sikres en fair og troværdig langsigtet finansiering af den forcerede indfasning af vedvarende energi.

Dermed understreger Dansk Energis direktør, at der fortsat er uafklarede spørgsmål, men sigtelinjen at bruge den grønne omstilling af vores energisystem til at skabe højproduktive nye arbejdspladser er en ambition, som man skal være godt mavesur for at være uenig i, understreger Lars Aagaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093