23948sdkhjf

Erhvervsområde i Aars får fjernvarme

Første etape af en udvidelse af fjernvarmeforsyningen i Aars er blevet godkendt.
Aars Fjernvarmeforsyning har fået grønt lys til udbygning af fjernvarmenettet i den vestlige del af Aars.

- Vi har endelig fået godkendt vort projektforslag om fjernvarmeforsyning af 31 boliger og 47 erhvervsbygninger i området, oplyser formanden for Aars Fjernvarmeforsyning, Svend F. Andersen.

Det godkendte område, som er første etape af en påtænkt fjernvarmeudbygning i det vestlige erhvervsområde, omfatter bl.a. Markvænget, Markedsvej, Løgstørvej samt en del af Vestre Boulevard.

Ifølge det godkendte projektforslag er der en samfundsmæssig fordel på 15 millioner kr. over en 20-årig periode ved at anvende fjernvarme fremfor naturgas.

Varmeværket vil vide mere om interessen
Aars Fjernvarmeforsyning efterlyser tilkendegivelser om interessen i projektet fra ejerne af de 78 bygninger i området, så Fjernvarmeforsyningen kan danne sig et indtryk af interessen for projektet. Disse oplysninger vil indgå i tidsplanen for prioritering og udbygning af ledningsnettet i området. Interessen vil afgøre, hvor og hvornår der udbygges.

Aars Fjernvarmeforsyning har inviteret ejerne af de berørte bygninger til et orienterende møde onsdag d. 16. februar. Der vil fjernvarmeforsyningen give en orientering, samt informere ejerne af de enkelte ejendomme om de økonomiske forhold omkring tilslutning og drift.

- Husk på, at halvdelen af den varmemængde, som skal bruges til det nye fjernvarmeområde, stammer fra overskudsvarme, som ellers ville blive bortkølet. Hertil kommer, at mere end 90 procent af resten produceres på affald og biomasse. Derfor vil fjernvarmeforsyningen i området ved Løgstørvej være ensbetydende med bedre ressourceudnyttelse og mindre CO2-udslip, siger direktør Jan Clement, Aars Fjernvarmeforsyning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078