23948sdkhjf

Elbil-projekt ruller videre trods brand

To teknikere fra elbilprojektet Afuture EV vil videreføre arbejdet på trods af, at en brand på Oslofærgen har fået idémanden bag til at opgive at finde investorer.
Det har været op af bakke for elbilen Afuture EV, siden en ombygget bil forårsagede en brand på færgen til Oslo i november 2010.

De to teknikere Søren Beck og Peter Doll, som har været involverede i arbejdet med Afuture EV, trodser dog modgangen og åbner op for igen at starte elbilproduktionen i Danmark. De står bag design og udvikling af motoren, en viden de vil bruge i udviklingen af dele til elbiler og eldrevne køretøjer.

Allerede nu er der interesse i en batteridreven plæneklipper, som kan anvendes både i erhvervsøjemed og af private.

- Vi har haft kontakt med en forhandler, og vi er netop i gang med at få den første prototype produceret. Ifølge forhandleren skal vi bare sørge for at få den produceret, så skal han nok få den solgt, siger Peter Doll til Elektronikbranchen.dk.

[b]Vil ikke udelukke elbilproduktion – i fremtiden[b/]
Bliver arbejdet med plæneklipperen og andre af de designs, som de to teknikere arbejder med, en succes, vil Søren Beck og Peter Doll ikke udelukke, at der på sigt kan blive tale om at genoptage planerne om at fremstille biler i Danmark.

Hovedmanden bag bag Afuture EV, Søren Ekelund, har tidligere meldt ud, at projektet måtte opgives, da der ikke kunne findes investorer – primært på grund af den dårlige omtale efter branden på Oslofærgen.

Søren Beck og Peter Doll slår da også fast, at det er vigtigst at få økonomien på plads før det kommer så vidt:

- Hvis vi kan undgå det, vil vi prøve at nøjes med at tjene penge frem for at skulle hente nogle hos nogle investorer – for senere så at kunne tjene dem, siger Peter Doll.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063