23948sdkhjf

Ønsker retningslinjer om medicin i spildevand

Miljøstyrelsen inviterer parter til møde for at få klarhed på området.

Rensning af spildevand fra hospitaler, især med henblik på at fjerne medicinrester, er blevet et hot emne efterhånden som flere og flere supersygehuse skyder op rundt omkring i landet.

Nu inviterer Miljøstyrelsen til møde for KL, Danske Regioner og Danva for at få nogle klare retningslinjer på området for medicinrester i spildevand.

Det skriver Danva, der er en interesseorganisation for drikkevand- og spildevandsselskaber, i en pressemeddelelse.

Gennem en årrække har landets kommuner haft den generelle - men fejlagtige - opfattelse, at myndighederne stiller krav om decentrale løsninger til at fjerne medicinrester fra spildevand på hospitalerne.

Opfattelsen er affødt af et brev, som daværende miljøminister Karen Ellemann i 2011 sendte til kommunerne.

I brevet opfordrede hun kommunerne til at få styr på deres tilslutningstilladelser til hospitalerne, og hun appellerede samtidig til dialog mellem kommuner, regioner og vandselskaber for at skabe fremtidssikrede spildevandsløsninger for hvert enkelt hospital, så udledningen ikke giver uønskede effekter i vandmiljøet.

- Vi ser frem til det kommende fællesmøde om hospitalsspildevand og håber, at det kan resultere i klare retningslinjer, bl.a. vejledninger i, hvad der kan betragtes som BAT-løsninger (BAT = bedste tilgængelige teknik, red.), og at vi kan få mere viden om de forskellige medicinstoffer i spildevandet, siger afdelingschef i Danva Helle Katrine Andersen og fortsætter:

- Hidtil er rensning ved kilden - i dette tilfælde hospitaler - blevet betragtet som BAT, men der er brug for at kigge efter andre og bedre løsninger, fordi danskerne i vid udstrækning indtager deres medicin i eget hjem. Vi skal have åbnet for den palet af nye teknologier, der effektivt kan fjerne medicinrester på både centrale og decentrale anlæg, så man rundt om i landet kan lave en vurdering af, hvilken løsning der giver mest miljø for pengene i hver enkelt tilfælde, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237