23948sdkhjf

Kampen om flydende havvind intensiveres

Danskere virksomheder gør konceptet klar til industrialisering

Flere steder i verden udvikles og testes flydende havvind. 

Det norske Hywind koncept og det franske Ideol koncept er blot nogle af eksemplerne her på. 

Danske forskere og virksomheder tager nu kampen op og tager med projektet FloatStep endnu et skridt på vejen mod en egentlig industrialisering af de flydende havmøller.

Af Innovationsfondens hjemmeside fremgår det, at fonden har investeret 15,8 millioner kroner i FloatStep, hvis mål er at gøre det billigere og nemmere at producere platformene og tilpasse møllerne til dem.

I projektet skal der blandt andet udvikles og testes nye og bedre beregningsmodeller til at designe vindmøllernes flydere.

- Den danske vindsektor var pioner på offshore vindenergi og har alle muligheder for at tage førertrøjen på også indenfor flydende vindmøller. Det vil vi bidrage til i FloatStep, siger projektleder Henrik Bredmose, der er professor på DTU Vindenergi, der deltager i projektet. 

Kraftige bølger
I Floatstep skal forskerne udvikle nye ingeniørmodeller til at beregne, hvordan meget kraftige bølger påvirker flyderen og den fortøjning, der holder den på plads.

Stiesdal Offshore Technologies' platform TetraSpar er med i FloatStep som et gennemgående beregningseksempel. Stiesdal bidrager blandt andet med data fra den første fuldskalaudgave af flyderen.

- Vi glæder os til at validere og målrette vores beregningsmodeller i et stærkt konsortium, som tæller både industrien og videnstunge spillere. Med en kombination af modelforsøg, avancerede beregninger og analyser af fuldskaladata kommer vi hele vejen rundt, siger Henrik Bredmose fra DTU.

Fakta om FloatStep

Deltagere er: DTU Vindenergi, DHI, Stiesdal Offshore Technologies, Siemens-Gamesa Renewable Energy, Stromning og University of Western Australia.

Projektet har modtaget 15,8 millioner kroner fra Innovationsfonden.

Det samlede budget er på 22 millioner kroner.

FloatStep løber over en projektperiode på 4 år

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094