23948sdkhjf

Aarhus, Ørsted og NRGi slår pjalterne sammen

Ørsted håber at kunne anvende erfaringerne fra samarbejdet andre steder i landet

I takt med at der kommer flere aarhusianere og antallet af arbejdspladser stiger, kommer der et større pres på elnettet.

Det sker blandt andet fordi el- og hybridbiler vinder frem og elektriske varmepumper bliver en større del af industri- og varmesektorerne og der kommer flere lokale energianlæg.

Derfor går Aarhus Kommune nu sammen med NRGi og Ørsted om udviklingen af en fælles energistrategi, der skal sikre, at planlægningen af Aarhus’ energisystem foregår så godt som muligt.

 - Vi skal sikre, at vi fortsat kan levere bæredygtig, sikker og billig energi til aarhusianerne og virksomhederne. De rammer skal vi skabe i fællesskab og på en måde, hvor vi udnytter de styrker, vi allerede har i Aarhus på energiområdet. Derfor er de vigtigt, at de store energiaktører i Aarhus arbejder sammen om fremtidens energisystem, siger Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø.

Ikke kun lokalt

Når det forholdsvis lokale energiselskab NRGi går ind i samarbejdet med kommunen, så er det fordi selskabet gerne ser at de klima- og energipolitiske målsætninger i Aarhus Kommune bliver indfriet i fællesskab.  

Planlægningen af energisystemet er ikke kun et lokalt anliggende. Det vidner Ørsteds engagement i arbejdet om. Her er der en forhåbning om at de erfaringer, som man gør sig i Aarhus også kan bruges i et større perspektiv.

- Strategisk energiplanlægning i Aarhus er for os at se et stærkt forum til at adressere fremtidens udfordringer i energisystemet og det deltager vi fra Ørsted meget gerne i. Aarhus er i kraft af sin centrale placering i forhold til fjernvarmesystemet, elsystemet og transportvejene i Jylland et oplagt sted at udvikle og designe fremtidens bæredygtige og fleksible energiløsninger, og vi ser frem til at være en del af processen, siger Ole Thomsen, der er Senior Vice President i Ørsted.

.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109