23948sdkhjf

Radius-salg: Minister advarer Ørsted

"Fintfølende politisk fornemmelse" er påkrævet
Selv om Ørsted-datterselskabet Radius er sat til salg, og ledelsen selv kan afgøre, hvem den vil sælge til, så vil staten som majoritetsejer ikke tillade en fuldstændigt vilkårlig køber.

Det skriver Børsen.

- Vi vurderer selvfølgelig, at et selskab, som staten er hovedaktionær i, ikke vil sælge vital infrastruktur til en køber, vi er sikkerhedsmæssigt i tvivl om, siger ministeren til Børsen og påpeger, at Ørsted bør være opmærksom på sin ejers ønsker.

Ministeren nævner i avisen. at han har stor tillid til både direktion og bestyrelse i Ørsted. Og at han er ret sikker på, at de har "en meget fintfølende politisk fornemmelse for, hvad der i givet fald vil være problematisk af salg".

Radius ejer og driver elnettet for cirka en million kunder på Sjælland, og kunne være interessant for eksempelvis russiske og kinesiske selskaber, som i givet fald kan få magten over vital dansk infrastruktur. Derfor bebuder ministeren også, at en særlig klausul i forbindelse med salget skal sikre, at en mulig køber af Radius ikke kan sælge selskabet videre til hvem som helst. Klausulen skal med, fordi en ny lov til at bremse farlige opkøb af infrastruktur formentlig ikke kommer på plads før salget af Radius.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078