23948sdkhjf

Vi skal være klar til japanske fjernvarmeprojekter

Flere år i træk har vi haft besøg af japanere, som både er blevet præsenteret for danske produkter og har set, hvad vores fjernvarmeværker kan præstere af innovative og grønne løsninger.

Japanerne sætter flere kræfter ind for at få mere vedvarende energi i deres varmeforsyning. I dag er der meget lidt fjernvarme i Japan – den smule der er, er typisk blokvarme i hver enkelt boligblok, mens den primære opvarmning er baseret på fossile brændsler.

At fjernvarme er kommet højt på dagsordenen i Japan, viser de eksempelvis på konferencen REIF – Renewable Energy Industrial Fair, som i år havde fjernvarme som hovedtema. Her var flere af House of Energys medlemsvirksomheder inviteret som oplægsholdere, og den danske ambassadør i Japan holdt velkomsttale på konferencen og deltog på den danske stand sammen med resten af den danske delegation.

I forlængelse af konferencen var de danske virksomheder til møde med et japansk universitet, som præsenterede en plan for at udvide fjernvarmenettet i storbyen Sapporo. Her er ambitionen at nedbringe CO2-udledningen med 80 pct. Japanerne er meget interesserede i at etablere samarbejde med danske virksomheder og universiteter, og projektet i Sapporo har potentiale til at blive et spændende demonstrationsprojekt, som kan blive et udstillingsvindue for danske aktører, der kan bidrage med både produkter og rådgivning.

Det er en spændende mulighed, at vi efter flere års samarbejde med japanerne nu står med en case. Nu skal vi være klar til at involvere de rette aktører, så vi kan få dansk fjernvarmeteknologi til Japan.

Japanske ISEP, Institute for Sustainable Energy Policies, har i flere år arbejdet på at etablere et fjernvarmenetværk, som snart ser dagens lys. Fra dansk side er vi klar til at indgå i samarbejde med netværket, og vi forventer, at det kan åbne for nye muligheder for virksomheder og organisationer.

Vi holder øje, og når vi melder noget ud, håber vi, at de danske aktører er klar til at komme tættere på det japanske marked.

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094